PROJECTE : NÀIXER A LA LECTURA.



En aquest projecte “Nàixer a la lectura” el que volen aconseguir, les Mestres d´Infantil,  és continuar llegint els contes,  que tenim a la classe,  fora  de l´escola., és a dir,  a casa.
Ho farem  de la següent manera:
Abans d´agafar el conte ens llavarem les mans.
El llegirem en un lloc on estiguem a gust i tenint en compte que la nostra esquena estiga recta.
Tindrem cura del conte i passarem les fulles  d´una en una.
Gaudirem de la lectura en companyia dels nostres  pares, iaios …
Quan arribe el dilluns  tornarem el conte a la classe igual de nou que ens el vam  endur.
Abans  de tornar-lo cal  emplenar  la fitxa  del conte,  dibuixar i  pintar el que més ens  ha agradat,
Esperem continuar en aquest projecte i vore als xiquets/xiquetes  disfrutar amb els contes.Vos informarem de les  noves  activitats.

ACTIVITAS DE RECICLATGE.

ACTIVITATS DE RECICLATGE
Continuant amb el projecte de reciclatge de l’any passat “Don R que R que R” (Reciclar, Reduir i Reutilitzar) estem fent en l’escola les següents activitats:
1. Recollida per part de les tres aules de primaria (1r, 2n i 3r cicle) de tots els envasos i paper que produim al pati, i a les clases, per a reciclar-lo en els contenidors blau i groc situats en el carrer.
2. En nadal; realització del betlem i adorns nadalencs amb materials de plàstic, cartró, envasos … (reutilització) per a donar-li un nou us al residus que generem.
3. Realització d’un concurs de maquetes a falles amb material de plàstic, cartró, paper, envasos… (reutilització)
4. Realització de jocs típics de pasqua (de tir al blanc, bots…) amb material reutilitzat.

En cada festivitat típica (nadal, falles, pasqua, fi de curs…) intentarem introdur activitats i jocs ,en les quals, apliquem l’us de les tres R (Reduir, Reciclar i reutilitzar).

ACTIVITATS DE FLUOR.

ACTIVITATS D’HIGIENE BUCAL (FLUOR)

En l’escola de Benimuslem i Sant Joanet estem realitzant al llarg del curs activitats per a fomentar l’higiene bucal en els alumnes.
Les activitats realitzades son:

1) Xarrada informativa a principi de curs, als alumnes de 1r cicle, per part del ATS del centre de salut Pepe sobre els tipus de dents, consells, coses que no tenim que fer i com tenim que netejar-nos les dents.
(Es va regalar un raspall de dents a cada alumne).
Revisió als alumnes d’infantil per vore si tenen alguna carie
o problema i enviar-los al dentista.

2) Seguim el programa de salut bucodental de la Generalitat Valenciana i ens glopejem amb fluor, en els tres cicles, tots els dimarts per la vesprada a primera hora.

3) En els tres cicles e infantil penjada de cartells a les classes amb consells per a una bona higiene bucal:

A) Llavat les dents
B) Evita accidents
C) Menja bé

(programa de salut bucodental de la Generalitat Valenciana)




DIA DE L'ARBRE.

ACTIVITATS DEL DIA DEL ARBRE

Per celebrar el día de l’arbre a l’escola hem realitzat les següents activitats:
1) Plantada d’ arbres ( carrasques, alborcer i xiprer) al pati de l’escola.
2) Explicació d’espècies d’arbres autòctons i com han anat sent substituïts pels pins.
3) Mostra de fotos d’arbres de diferents especies de la Península Ibèrica.
4) Votació per a triar nom a la carrasca plantada al pati (CANDI es el nom que va eixir en el sorteig). Cartell amb el nom de la carrasca.
5) Llistat per a fer el seguiment de regar els arbres de l’escola, per part dels alumnes, a les tres aules de primària (els regarem dilluns, dimecres i divendres).
6) Exposició fotogràfica i d’informació sobre els arbres i la natura a les tres aules de primària (durant tres setmanes “cada setmana en un aula” s’exposaran les fotografies i l’ informació).

Amb totes aquestes activitats pretenem que els alumnes es donen compte de la importància de cuidar i respectar la nostra natura i el nostre entorn. A més a més que aprecien la gran diversitat d’espècies autòctones que hi havia abans i que hem de tractar entre tots de recuperar.

TREBALLEM VELÀZQUEZ.

En aquest segon trimestre a l´escola, els xiquets /es de primària (5é i 6é) treballem (en la clase de plàstica) dos pintors coneguts i la seua obra.
El primer que vam fer va ser la posada en comú de la vida del pintor que anavem a treballar, en aquest cas, de Velàzquez i la seua obra ¨ Las Meninas¨.



Presentació del quadre i de tots els personatges, comentem el més important de cadacú i pintem els personatges.


Fem un DIORAMA, es a dir: Retallem, peguem i fem la composició en el quadre en blanc, després els xiquets/es posen el nom del personatge.



El final va se l´elaboració d´un mosaic, el qual vos presentem , ja que ha sigut una feina molt treballada i molt ben feta per tots els xiquets/es.







L´objectiu principal ha sigut d´apropar al mon de l´art la història i la cultura espanyola als xiquets/es de 5é i 6é de primària mitjançant d´un conjunt d´activitats sobre el quadre de ¨Las Meninas¨.
Si vos ha agradat i ho aprés un poc més ens alegrem molt, ara hem començat ja a treballar el següent pintor, ja anirem informant-vos de les activitats que anem fent.